Eliminació de virus

 

Eliminació de virus

Què és i què fa un virus?

Els virus són programes maliciosos que acaben en els nostres ordinadors, generalment per alguna acció que hem executat o acceptat. Aquests programes estan pensats per executar tota classe d'accions en els nostres ordinadors que van des de l'esborrat de dades, corrompre programes que tenim instal·lats o executar tota mena d'accions nocives o molestes a l'hora d'utilitzar els nostres ordinadors com alentir el seu rendiment, apagar els nostres equips o senzillament fer que el nostre ordinador no funcioni encara que no s'hagi esborrat cap dada.
Són programes molt perillosos i en escenaris determinats, encara que la informació no es perdi, poden causar danys econòmics molt importants.

Una de les característiques importants dels virus és que estan pensats per a propagar-se i ho fan de forma molt ràpida i eficaç.
Els troians són programes que s'instal·len en els ordinadors, poden considerar-se un tipus de virus o una evolució d'aquests. Són tant o més perillosos que els virus, latents en els nostres equips i les accions poden executar-se en qualsevol moment i poden ser devastadores. Els seus administradors poden usar-los per prendre el control d'un ordinador i utilitzar les seves funcions per infectar altres màquines o sistemes de forma remota. Són els equivalents a ‘un cavall de Troia’ i la seva principal diferència amb un virus és que no es replica, actua i executa les acciones per a les que està programat en el moment que correspongui.

Què podem fer si tens un virus a l'ordinador?

Tenim tota classe de solucions per a resoldre aquestes incidències, sense arribar necessitar tornar a formatar l'ordinador, aquesta serà sempre l'última opció.
Hi ha multitud de solucions professionals per eliminar virus, la més coneguda és la d'instal·lació d'un bon antivirus, actualitzat i proporcionat per diferents marques d'antivirus.
Per a casos més delicats i orientats més a empreses, podem instal·lar sistemes de control per maquinari que treballen de forma autònoma actuant com tallafocs. Parlem de sistemes físics altament eficients enfront dels diferents tipus de virus que existeixen i un altre tipus d'amenaces i que protegeixen per maquinari tant les xarxes empresarials com els servidors de la teva empresa.
Els nostres tècnics analitzen cada cas de forma individual i elaboren una solució a mida per netejar els teus ordinadors de virus actius o latents que puguin estar infectant els teus ordinadors i com a primera premissa ens centrem a rescatar o protegir les dades sensibles que puguis tenir al teu ordinador, abans d'emprendre cap acció.
Quan tenim les dades assegurades i còpies de seguretat fetes, actuem i eliminem els virus dels teus equips i implantem les mesures de seguretat adequades per minimitzar els riscos que es tornin a encomanar els equips.

Què fem si has perdut dades importants per culpa d'un virus?

La situació en aquest cas és delicada però no tot està perdut, en primer lloc hauries de tenir una còpia de seguretat de les dades de manera que podrem restaurar aquestes dades i reconfigurar el o els equips informàtics perquè tot torni a la normalitat. Si no disposes de còpies de seguretat, et recomanem que et posis en contacte amb nosaltres, i t'explicarem la nostra secció dedicada a còpies de seguretat automàtiques, és fonamental que disposis d'un sistema adequat de còpies de seguretat.

Si no tens de còpies de seguretat i les teves dades s'han esborrat, intentarem recuperar la informació que s'hagi esborrat o que s'hagi perdut.